«Είναι ένοχη γιατί ερωτεύτηκε», «Δεν την ήθελε νεκρή, αν ήθελε αυτό θα το είχε κάνει με 100 τρόπους», είπε μεταξύ άλλων ο συνήγορος της κατηγορούμενης Σάκης Κεχαγιόγλου κατά την αγόρευσή του στο δικαστήριο. Ακόμη είπε ότι η κατηγορούμενη «θα περάσει στην ιστορία ως βιτριολίστρια», παραδέχτηκε στην αγόρευσή του, ζητώντας ωστόσο να της αναγνωριστεί … ελαφρυντικό για να μπορέσει να μειώσει την ποινή που θα της επιβληθεί από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Επικαλούμενος την ποινική αντιμετώπιση που είχε πριν από λίγους μήνες ο ιερωμένος που έριξε βιτριόλι στους Μητροπολίτες, στη Μονή Πετράκη αλλά και παλαιότερες αποφάσεις δικαστηρίων, ο συνήγορος της κατηγορουμένης επέμεινε πως θα πρέπει να καταδικαστεί μεν αλλά για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και όχι για απόπειρα ανθρωποκτονίας, με τη μετατροπή δηλαδή της κατηγορίας σε βάρος της.

Θεώρησε μάλιστα «σφάλμα» της Εισαγγελίας τη δίωξη που έφερε την κατηγορούμενη στο εδώλιο για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ρωτώντας χαρακτηριστά:

«Γιατί σε ιερωμένο που έριξε δυο λίτρα βιτριόλι στους Μητροπολίτες ασκήθηκε δίωξη για βαριά σκοπούμενη βλάβη; Ήταν σφάλμα της Εισαγγελίας η δίωξη που ασκήθηκε στην εντολέα μου. Η κατηγορούμενη ήθελε να τη σκοτώσει ή να την τραυματίσει την Ιωάννα; Αυτό πρέπει να κρίνετε. Κατά τη γνώμη μου ήθελε να τραυματίσει, δεν την ήθελε νεκρή. Είχε 100 τρόπους αν ήθελε να τη σκοτώσει».

Στην αγόρευσή του ο συνήγορος υπεράσπισης Σάκης Κεχαγιόγλου, αναζήτησε ψυχιατρικής φύσεως κίνητρα στην κατηγορούμενη για την πράξη της, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να της δώσει δικαιολογίες που θα μπορούσαν να …συγκινήσουν τους ενόρκους.

«Η κατηγορούμενη είναι ένοχη γιατί ερωτεύτηκε, γιατί παθιάστηκε με το λάθος άνθρωπο. Είναι ένοχη γιατί δεν ζήτησε τη βοήθεια της φίλης της Κωνσταντίνας (σ.σ. ξαδέλφη της Ιωάννας με την οποία η κατηγορούμενη είχε φιλική επαφή) για να ξεκαθαρίσει το θέμα. Είναι ένοχη γιατί ζήλεψε και οργίστηκε. Είναι ένοχη γιατί δεν ζήτησε τη βοήθεια ειδικού για να αντιμετωπίσει το πάθος της. Αντί για αυτό πήγαινε στις χαρτορίχτρες. Είναι ένοχη απέναντι στη Ιωάννα γιατί της κατέστρεψε την υγεία και το πρόσωπο. Είναι ένοχη απέναντι στην οικογένεια της Ιωάννας και την οικογένειά της και είναι ένοχη και απέναντι στο εαυτό της, γιατί κηλίδωσε το όνομά της και θα περάσει στην ιστορία ως βιτριολίστρια. Αλλά είναι αθώα για την απόπειρα ανθρωποκτονίας για την οποία κατηγορείται».

Παρότι απέφυγε να αιτηθεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας ή αυτό της ..καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, εντούτοις ο συνήγορος ζήτησε από το δικαστήριο να αναγνωρίσουν το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου στην 36χρονη κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας. Και αυτό γιατί, όπως εξήγησε, για το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας ο νόμος απαιτεί συγκεκριμένες πράξεις από την πλευρά του κατηγορούμενου που να καταδεικνύουν ότι προσπάθησε να άρει τις συνέπειες της πράξεις του. Πλην όμως αυτό δεν έγινε στην παρούσα υπόθεση διότι αυτό που θα μπορούσε να κάνει η κατηγορουμένη είναι να συμβάλει οικονομικά στην αποκατάσταση της υγείας της Ιωάννας, κάτι που δεν μπορεί να γίνει καθώς η οικογένεια της δράστιδος δεν έχει οικονομική επιφάνεια.

«Αν μπορέσουν τα επόμενα χρόνια η Έφη και η οικογένειά της να βοηθήσουν την Ιωάννα θα ήταν μια πράξη ηθική. Η Ιωάννα είναι αξιοπρεπέστατη και η οικογένειά της. Δεν ξέρω αν εγώ θα ήμουν τόσο αξιοπρεπής στη θέση της. Το ελαφρυντικό κύριοι ένορκοι αναγνωρίζετε ανεξάρτητα από τη βαρύτητα της πράξης» είπε ο κ. Κεχαγιόγλου. Αναφερόμενος στο δεύτερο ελαφρυντικό το οποίο δεν ζήτησε αυτό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη, ο συνήγορος ανέφερε πως η νομολογία για αυτό το θέμα είναι συγκεκριμένη και δεν το ζητεί καθώς πιστεύει ότι δεν θα γίνει δεκτό από την έδρα.

Η δίκη συνεχίζεται ενώ πιθανότατα, εντός της ημέρας αναμένεται να εκδοθεί και η απόφαση του δικαστηρίου.

Πηγή: zougla.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το govastileto.gr σας πηγαίνει παντού!